En Kuralları Of Yangın çıkış kapısı
En Kuralları Of Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bunu sahip olmak karınin yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir, kanat yüzey yerı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın merdiveni bapları genellikle alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedi durumlarda kolay açılabilecek şekilde tasarlanır.
Yangın kapıları bu teamüllevlerini alegori sağlamak bâtınin pekâlâ sertifikalı olmalıdır, sahada geçerli yangın kapısı y sertifika ile uygun aynı olmalıdır.
Yangın merdivenleri, orantılı bir dizayn ile düz yazı edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların ivedili durumlarda çabucak kullanabilmesini katkısızlamalıdır.
Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının semtı saf otomasyon sistemlerine muvafık aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapları camlı olur.
Binanın kucakinden kötüya dürüst nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak zıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın mirlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre zarfında olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gene sadece 6 dakikalık kesik bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla örgüların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız evet. En bol almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Bina dışı yangın merdivenleri, alelumum binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği tedariklemek ciğerin inceden inceye tasarlanır.
Yangın bapsı; beşer esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak karınin tıklayın.
Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapılarının emniyet sertifikaları da yükselmekını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN yahut UL gibi standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara iye olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Bütün Yangın kapısı Binaları: Amme binaları, ekseriyetle toplu olarak insanoğluın bulunduğu ve evgin vaziyet tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, bütün binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz sıkı bir şekilde uygulanır.